ZEB Laboratory | The World’s Most Sustainable Building

Architectural Visualization for Link Arkitektur

ZEB Laboratory is a new experimental research center located in Trondheim, close to the existing laboratory facilities of SINTEF Community—where innovative zero-emission materials and solutions are developed and tested to eliminate the greenhouse gas emissions caused by buildings and constructions.

The vision of ZEB Lab is to become the World’s Most Sustainable Building supported by the Norwegian Research Council, SINTEF and Norwegian University of Science and Technology (NTNU). The building will form a living laboratory for educational purposes which becomes a source of continuous experimental data by investigating and demonstrating new technologies and different building configurations.

Scandinavian company Link Arkitektur designed a full-scale office building where components and technical systems can be modified and replaced. Its shape has been inspired by the form of the silicon crystals that solar panels produce. For optimal energy production, the facades and roofs are covered in solar panels, and tilts 42 degrees to the south.

We just want the basics done right with our architectural visualization: put direct lights on the roof to convey the energy generating aspect of the building and offer a clear view to throw the focus to the black structure and its distinctive identity.

.
CONTRIBUTIONS
Architectural Visualisation
.
VISUALIZATION
Balázs BALOGH | Senior CG Artist
Bence FALUSSY | Art Director
.
PARTNERS
Design | Link Arkitektur
Partner | NTNU
Partner | SINTEF
Partner | Veidekke
.
LINKS
ZEB Laboratory | zeblab.no

Category: da_dkde_chen_ushu_huimageLanguagenl_benl_nlPortfolio

Share This: